24 oktober 2005

La Digue - så nær man kommer paradis på jord?


Fredag 21. skulle vi reise til La Digue via Praslin. Vi møtte opp på flyplassen og ble spurt om billettene... Hmm tenkte vi, de tok da vitterlig han reisebyråagenten når vi kom?... Jerry, var altså denne agenten og han påsto hardnakket at han aldri gjorde slikt!! Åjda, tenkte vi... men med mye om og men, kom vi da til at vi faktisk hadde lagt dem igjen hjemme hos Magnar og Barbora! Så eneste løsning var å sende Magnar tilbake - i hans arbeidstid - for å hente dem, og vi fikk bare sitte på flyplassen og blomstre. Vi satt på nåler og ventet, men ti minutter før flyet tok av, kom Magnar med billettene og alt gikk bra - puh!

La Digue, sett fra Praslin.

Ved ankomst på Praslin ble vi møtt av en egen "privatsjåfør" med en flott aircondisjonert bil - et ikke vanlig syn her... Vi ble kjørt gjennom Valle de Maj - et naturreservat, og ble vist de unike Coco de Mer-palmene. Etter en kort kjøretur kom vi til kaia, hvor vi tok ferje til La Digue. Oksen sto å ventet på kaia og vi ble transportert de ca 500 metrene til Hotel L'Orangerie hvor vi skulle tilbringe de neste fire dagene... Og hvilket syn som møtte oss!! En egen leilighet på 70 kvadrat i to etasjer overstrødd med blomster og utstyrt med eget stort kjøkken - og aircondition!

"Hotellrommet" - dvs. vi hadde halve huset over to etasjer. Flott standard!

Vi pakket ut, nøt en kjølig stund under aircondition-anlegget og fikk besøk av Sharon, vår egen representant fra Creole Holidays - som forøvrig ytte oss en ypperlig service hele tiden. Vi fikk noen tips om utfarter og spisesteder og valgte oss et sted for lunsj. Valget falt på Hotel L'Ocean som ligger helt nord på øya og ikke så veldig langt fra leiligheten vår.

Lørdag sto vi opp relativt tidlig, tok oss en rask brød-frokost, leide sykler og dro på øyas største "supermarked" Gregoire's - omtrent på størrelse med en middels Kiwibutikk i Norge, men med omtrent en tredjedel av utvalg og mengde. Lunsj ble inntatt på restauranten Chez Marston, med kreolsk hastighet på serveringen, men med helt ok mat. Så var det tilbake til nedkjøling og dusj før vi spiste middag på Restaurant Tarosa, akkompanjert av en blanding av "god" gammel Burl Ives og noe lokal reaggey-pop, på menyen var det kreolsk buffet, med mye mat som Nina fant spennende... Kyllingen var min planke ;)