24 oktober 2005

Siste hele dag i paradis

Søndag - siste hele dag i paradis. Som vanlig ble det hjemmelaget frokost (loff og et svært søtt jordbærsyltetøy) etterfulgt av utfart i båt til øyene Coco og Felicite for å snorkle. På tross av vannskrekk gjorde Nina et modig forsøk på å ta seg vann over hodet, og det gikk sånn passe greit med litt hjelp. Og Frank fikk snorklet og hilst på en hel masse forskjellige fisker og en og annen havskilpadde. Noen av dem ble digitalt festet til minnekortet. Noen faktisk i fokus til og med. Klart vann over koraller var svært moro å oppleve sånn på nært hold. Til tross for overskyet vær og tykt lag med høy vannfast solfaktor, ble Franks rygg rød som kokt hummer. Nina klarte seg bedre med sitt fornuftige valg av 15 + 30 solfaktorer. Utfarten var en frisk, men ramsalt opplevelse.

Vi var tilbake ca halv ett. Vi lunsjet raskt hjemme, før vi syklet forbi Paradise Flycatcher Lodge og House Of Emmanuelle (jada gutter - den Emmanuelle) til vi kom til L'Union Estate Chalet. Her hilste vi på en gjeng med kjempeskilpadder som stort sett spiste og sov... Siden mørket kommer brått på her og syklert normalt ikke har lykter, måtte vi nå skynde oss hjemover for å gjøre oss klare til middagen.

Vi ble hentet kl 1930 av en etusiastisk lastebiltaxisjåfør og ble kjørt over på andre siden av øya til Loutier Coco ved Grande Anse, en strand kjent fra bl.a. filmen "Castaway" og romanen "Robinson Crusoe". Som seg hør og bør sto kreolsk buffet på menyen. Denne gangen spiste vi i selskap med tyskere og italienere. Som dessert ble vi servert "karamellisert" papaya (hovedsakelig papaya dynket i lønnesirup). På grunn av totalt mørke fikk vi dessverre ikke beundret den berømte stranden.

Mandag sto vi opp tidlig for å pakke og gjøre oss klar til å forlate paradis. Denne gangen banket det på døra og utenfor sto en rastafarioksetaxisjåfør som var så snill å transportere oss de samme 500 metrene tilbake til kaia. Turen tilbake til Mahe gikk atskillig bedre for seg enn andre veien. Underveis fikk vi kjøpt den unike Coco d'Amour likøren samt en og annen souvernir.